Sabtu, 13 Mac 2010

yang dicari tak mungkin lagi ketemu~innalillah...

Friday, March 12, 2010

Pelajar Perubatan Maut Jatuh Bangunan


Iskandariah 12 Mac – Seorang pelajar Malaysia dipercayai jatuh daripada tingkat empat sebuah bangunan apartment malam tadi. Mangsa merupakan pelajar jurusan perubatan Tanta dikatakan datang ke Iskandariah untuk tujuan ziarah. Pegawai MARA dan JPMK bergegas ke tempat kejadian setelah dihubungi. Pihak berkuasa Mesir sedang menjalankan siasatan dan punca sebenar kejadian masih belum diketahui. Saksi kini sedang berada di balai polis untuk memberikan keterangan.-mediaPERUBATAN


Update: Mangsa yang dikenali sebagai Ahmad Sarhan Bin Ahmad Khan disahkan meninggal dunia di tempat kejadian setelah jatuh daripada tingkat empat. Jenazahnya ditempatkan di Mustashfa Mashrahah (Hospital Mashrahah). Ahmad Sarhan merupakan pelajar tahun satu jurusan perubatan Univeriti Tanta. Pihak kedutaan sedang menguruskan urusan penyempurnaan jenazah mangsa.

Innalillahiwainnailaihirojiuun...
tak sangke kawan ana yang ana carik selama ini..

yang jadik best fren ana tyme kitorang same2 skolah rendah dulu..
dah kembali menghadap yang esa..

hmm..
serase baru ada niat untuk menjejaki teman baik ini..

hmm..
arwah dulu memang seorang yang baik..banyak membantu kawan..
walaupun pada ketika itu usia kami baru setahun jagung.. tp die lebih menunjukkan sifat2 kematangan dalam persahabatan..
ana asalnye dapat brite nih td..
tyme kawan ana kte kawan die meninggal...
x-saina n nibong tebal...
tp..ana just dengar2 camtu jela.. tak rase pun nak tanye name die..
td tyme ana online ym.. adela satu status nih tulih name die..
aik?cam kenal jer name tuh....


hmm..
ana pun try search kat tenet..

name penuh dah betul..
karakter n ciri2 pun kawan ana cerita seperti apa yang ana kenal
biau betol..ana try call ibu ana..
tanye coz die dulu tuh anak mrid ibu ana..
tanye kat kengkawan.. cntct ilyas,amir,zrah,lilah,nisah..
sumer tak dapat..
tak dapat..
akhirnye.. ana dapat jejak ms die..
salin emel n carik gambar kat fs ntuk pastikan...
coz slalunye name die memang jarang orang guner
tup2..
bukak foto..

"masyaAllah!!sahabat aku!!"


mati memang tak mengenal usia..
tak mengenal mase..
sape tahu.. satu ziarah bertukar kepada satu kehilangan..
semuanya kita kembali balik kepada yang maha esa..
kita tiada daya untuk menidakkan dan mengingkari apa yang telah berlaku... cume ape yang bermain kat minda nih..
dan membuatkan keinsafan menjelma..
bilalah gilirang aku pula..

bagaimanakah cara aku mati nanti..
papepun sahabat sekalian terutama sahabat2 sksb 97-03 moge sesame kite berdoa kat sahabat kite nih
...
AL-FATIHAH.....

3 ulasan:

Manjakusayang berkata...

Al-Fatihah...

apple damein berkata...

semoga rohnya ditempatkan dlm kalangan orng yg beriman..selalulah keep in touch kwn2 kita yer..

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.