Jumaat, 1 Mei 2009

upu...alhamdulillah..

bismillah..segala puji bagi Allah...dan junjungan besar Muhammad SAW....
tadi ana cek upu..alhamdulillah..ana dapat USIM..dentist..tapi tadi ana tanyela kat senior ana..die kate susah gak..coz plaja medic n dentist nih jadual die agak padat..hmm....papepun ..ana bersyukur sangat dapat selangkah menuju ke hala tuju hidup,,,ana ader gak dapat tawaran koe Al-Azhar kos pengajian Islam...bawah tajaan amanahraya..tapi ana tak pergi kot..jauh sangatla pulak..cian kat mak ana..ana dahla anak sulung..dua bradik je..Malaysia pun apa kurangnya..betul tak??guru semalan ana gi interbiu..tapi tak tau lagi macam mane..tapi..ana senanyer masih bingung nak pilih tuk pergi ke mane..ke matrik ker..ke USIM ker..Al-Azhar ke..guru ker..hmm...kene Istikhoroh dan tawakkal kepada Allah..moga Allah memberikan yang terbaik tuk ana tuk membuat pilihan..wallahua'lam..

p/s:sepada sahabat2..sesiapa yang dapat USIM gak..bolehla kongsi ngan ana..bgitaula ye..wassalam..

9 ulasan:

mie berkata...

tahniah :)

semoga berjaya kelak .. insyaALLAH

serunaiklang_91 berkata...

salam..tahniah!!!

boleh tanya....camne nak semak yg biassiwa amanah raya tu??
dia kol ker apa?
huhu

syphoon berkata...

dentistry is a nice course. Saya sekarang belajar di Fakulti Pergigian gak, tapi di Jordan University of Science & Tech (JUST). But I believe that its the same even the place isn't.

Pendek kata, walaupun kehidupan agak tense, packed & busy, but it worth.

Dulu cam terpk gak, nak amik selain kos-kos bidang kesihatan (perubatan, pergigian,nursing ke)
But when i thought some more, dalam keadaan sekarang ni, andai takda orang Islam dalam bidang-bidang kesihatan ni, lama-lama non-muslim yg pgg.

Cth, sanggup ke kita bg seorg muslimah utk dirawat oleh seorang doktor non-muslim yg tak tau batas-batas aurat, bersentuhan antara bukan mahram semua tu?

Its a good thing where we can compete with non-muslim some more. We will feel comfortable when only 'us' is around, but if we know that there are another groups that will surpass us, & they even not muslims, it'll be a great motivation for us.

Seriously, dentistry is a nice course. We will meet alot more people from around compared to other profession. Dari yg kecik, sampai la yg tua, & bermacam-macam ragam.

InsyaAllah tak bosan =)

syphoon berkata...

and 1 thing about amanahraya scholarship in azhar, actually, there are alot of problems back there before. i heard from my friends in egypt they told me even the programme was not well established yet in azhar.

So I suggest awak tak amik yg tu...ok?

& About matriculation, I think if u get an offer directly from any university with an interesting course, u should grab it.

Matrix means u need to compete again to get into uni, and to compete to get to the course u wanted.

So, peluang apa yg ada depan mata, datang sekali je. So rancang dengan apa yg ada tangan la ye...

fatayatul_islam05 berkata...

salam...
enti dpt usim ek??
ana pown dpt kt situ jgk...
medik...
mley laa kte b'ukhwah nanti...
insyaALLAH... =)

Jazli Safwan berkata...

alhamdulillah..
better pergi usim dari matrik..

AiMaN KiSaH berkata...

salam

first of all,alfu mabruk and congratulations sebab berjaya dapat tawaran yang menarik. Buatlah keputusan yg terbaik dan solat istikharah :-)

Brp banyak orang yg dapat tawaran ARB?Dijangka bila datang mesir?

paen berkata...

wargh..

aq x dpt usim.

tp aq dkt gak an dgn usim..

ko ley dtg jumpe aq slalu kt cni..

yehuu

paen berkata...

aq x dpt usim la aten..

tp aq dpt kolej dkt dgn usim..

wahaha