Ahad, 29 Ogos 2010

Kempen AL-JABAR ku sayang!!






salam bertemu lagi oh blogku yang comey tomey
terase cam nak menulis lah pulak..
darik td asik mengire n berlogic..
alaa..biase la tuh..dah kate ngadap AL-JABAR oh..sebelum terlupe..nak kongsi ngan kengkawan..
ni..nak melancarkan..satu kempen...nak tau kempen per?
haa..kempen SAYANGI AL-JABAR!~
jomla kite same2 berkempen..
kempen nih bukan ntuk saye je tau..ntuk kawan2 sumela....especially dak2 ISA..
eh..sebelum terlupe..mesti ade yang tertanye2..pokobondo ALJABAR tuh??
hmm..AL-JABAR=ALGEBRA..name arabic die la tuh..
kempen nih penting tau kawan2..walaupun kite blajaq subjek ni satu sem ja..
ok..

Berikut adelah antara aktiviti2 yg bleyh dilakukan ntuk melaksanekan kempen nih:
1. bace buku nota+nota dlm MyLMS..(nk kene bndingkan tkut der yg x valid)
2. dalam lecture Encik Mohri, tumpukan perhatian btul2..setiap patah perkataan die tuh..ade makne tersirat tau..(tidur dibenarkan kalau terlalu penat)
3. cube jangan bangkitkan kemarahan lecturer..kalau rase x leyh sgt2 nak buat..at least tunjukkkan sket jalan kire tyme tuto..
4. bersedie sebelum lecture bermule...at least selak2 buku n nota tuh..
5. cube gak siapkan tutorial yang diberi (klo rase x leyh buat..bincang, buat discussion n bndingkan jawapn ngan kawan)
6. buat byk latihan,dalam buku pun dah byk..tp better kumpul gak dalam tenet..
7. try buat blik setiap contoh yang der dlm notes..tengok jer x cukup..
8. jadikan buku jabar teman baik anda..sayangi die..bwk tido..letak tempat yg elok..teliti setiap bait dlm setiap helai..(kalau bleyh..anggap die bernyawe..seperti berkate2 ngan die..)
9. tanamkan minat yg mendalam n semangat nak blaja jabar..setiap kali pandng buku..senyum!(secare psikologi nyer kalau kite minat kat subjek tuh..die pun akan 'minat' kat kite..)
10. minati guru anda..hormati BUKAN takut.. beliau x makan orang pun..bina hubungan baik dengannye..kalau der yg x berkenan di hati,carik pe jer mende2 yang bleyh membuatkan anda suka dan tersenyum semase menuntut ilmu aljabar ni dengan beliau..
11. n last but not least...doa pade Allah byk2 supaya hati kite sentiase terbuke ntuk blajaq n meminati subjek ini..

orait kawan2!pakat2 ye kite langsungkan kempen nih..ntuk subjek len..same jugak..bleyh apply gak care nih..tp ikut la....kalau bleyh..cube apply care2 ni ntuk subjek yang rase cam payah nak nusuk dalam hati nih..

n ntuk exam mid sem AL-JABAR kamis nih..all da best ya!..jangan cuak..coz tu hanya akan serabutkan kepale korunk..cube tenangkan diri ye..takut tak takut pun..ia akan tetap kita hadapi...k frens!! all da best to you!!

ps: tetibe rindu senyuman tok jiring gurl!..peace!=)

#nuhassilu biha birridho..#

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

caya la maklong....
tips ni usesuai utk zaman berzaman..

ryya berkata...

waahh!
tips ni pun berguna untuk blajar physio nih... hee~~

thanx..

bygkan budak tok jiring senyum ye~~hehe

hanim yusra berkata...

to tnpa nama>haha...maklong pun ngah cube praktikkan nih..huhu
ryya>bleyh2..cubela gune gak ntuk blajar physio...daktok jiring???hehe..rindu sgt~